Prezentare Generală

Prezentare si Activitati

Acest pachet de activitati urmareste formarea resursei umane atât prin acţiuni pentru sistem, cât şi prin acţiuni vizând îmbunătăţirea capacităţii instituţionale pentru realizarea unei noi culturi a calităţii in spatiul european al invatamantului superior.
Prin obiectivele și activitatile propuse in cadrul acestei directii se materializeaza scopul major al proiectului: investeste in oameni. Astfel, prin oameni – cadre didactice, si pentru oameni – cadre didactice și studenti, se cladeste cultura calitatii in invatamantul superior romanesc in spatiul european al cunoasterii, prin urmatoarele activitati:

a. Elaborarea suportului de curs pentru imbunatatirea evaluarii calităţii academice

b. Selecţia de evaluatori, pe baza recomandarilor universităţilor, şi înscrierea lor la curs. Evaluatorii interni din instituţiile supuse evaluării externe şi evaluatorii externi recrutaţi din instituţiile care încă nu sunt implicate în evaluare externă vor participa la cursuri diferite de formare.

c. Organizarea unui număr de 6 workshop-uri desfasurate pe o perioadă de trei ani prin care se formează evaluatori interni din cele 45 de universităţi participante în proiect. Selecţia celor 350 de evaluatori formaţi va ţine cont de principiul egalităţii de şanse. Femeile vor fi incurajate să participe la sesiunile de formare pentru a fi stimulate să-şi asume un rol mai important în Comisiile de evaluare a calitatii.

d. Organizarea unor sesiuni de formare adresate formării evaluatorilor externi. Vor fi organizate 4 sesiuni de formare anual la care vor participa 25 participanţi/training. Vor fi formaţi 300 de evaluatori externi în decursul celor 3 ani de proiect. Cursul se va finaliza cu acordarea unui certificat de evaluator al calităţii academice

Sub directa indrumare a Coordonatorului de Activitate, 15 experti vor elabora suportul de curs si vor sustine sesiunile de formare.